Dor Geta Popescu, doar 12 ani si ambitie cat un munte!

 

La doar 12 ani “escaladeaza” recorduri mondiale.

Dor Geta Popescu este mica romanca ce doboara mari recorduri. Nu se joaca cu papusi ca fetele de varsta ei, se joaca cu tarnacoape si sfori. Gandurile ei zboara pe cele mai inalte culmi. La propriu! Marea pasiune a Getei este alpinismul. Ea a obtinut titlul de “Cataratorul anului” in 2013, oferit de Federatia Nationala de Escalada.

Este componenta a lotului de escalada copii, fiind multipla campioana nationala si de la 10 ani participa la expeditii in munti inalti. Are cele mai ca lumea recorduri de varsta si este abia la inceput: Ararat 5165m (2013, la 10 ani), Sabalan 4811m, Damavand 5671m ( 2014, la 11 ani),  unul european, pe Elbrus 5642m (2015, la 12 ani) si unul national pe Kilimanjaro 5895m (2015, la 12 ani), cel mai inalt varf african.

Ojos del Salado este urmatorul obiectiv. Cel mai inalt vulcan din America de Sud si din lume – 6.893m. Expeditia va avea loc intre 24 noiembrie si 14 decembrie. Daca va ajunge in varf, Geta va stabili un nou record de varsta: 12 ani si 6 luni. Actualul record, stabilit la 28 decembrie 2008, ii apartine chiar surorii ei, Crina Popescu, care avea 14 ani cand a urcat pe munte.

Geta nu are de gand sa se opreasca aici. Micuta romanca are cele mai inalte obiective: finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuitul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani. Geta vrea  sa devina PRIMA ALPINISTA DIN LUME care incheie cele doua circuite si totodata cea mai tanara alpinista din lume care incheie Circuitul 7 Volcanoes si cea mai tanra alpinista din lume care icheie Circuitul 7 Summits! Ii tinem pumnii si ne mandrim cu ea!

“ Alpinismul de altitudine si escalada ma definesc si ma fac sa ma simt fericita si speciala. Faptul ca 8 alpinisti au incheiat 7 Volcanoes, 422 Circuitul 7 Summits si nici o alpinista nu a realizat ambele circuite ma face sa lupt pentru acest loc. Performanta si recordurile sunt ceea ce-mi doresc, sunt motivatia antrenamentelor si pregatirii mele generale.”

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne mesaj si noi raspandim povestea!

Sursa foto: facebook Dor Geta Popescu

Alti Romani ca lumea