Daniel Despinoiu

Patron la un club de fotbal, vechi de 90 de ani.

Daniel a plecat in Italia in 2004, unde a asteptat 6 luni sa-si gaseasca primul job – muncitor la o intreprindere care facea rulote pentru vacante. In tara fusese bucatar, macelar sau sudor.

A muncit zi de zi, de dimineta si pana noaptea tarziu, iar intr-o zi a fost rasplatit. Un italian a venit si i-a propus sa fie actionar la clubul de fotbal din Citad de Castelo, un club cu o istorie de 90 de ani.

Din banii pe care ii castiga, Daniel doneaza lunar aproximativ 1000 de euro. Cumpara alimente si le duce italienilor saraci din azile. Spune ca nu mai vrea sa stea mult in Italia, iar in cel mult 4 ani se va dedica actiunilor caritabile acasa, in Romania.

“Am cunoscut persoana potrivita la momentul potrivit. Fotbalul nu a fost o pasiune, ci mana care m-a ajutat sa ma ridic. Si a devenit mana prin care eu ii ajut pe altii. Fondurile pe care le strangem din bilete, merg la Curcea Rosie din Italia.

Nu vreau sa ma imbogatesc. Prefer ca banii sa se duce undeva unde sunt de folos, decat sa cedez ispitelor. Dar vreau sa ma intorc acasa. Romania e Romania!”, povesteste Daniel.

Ce frumos! Daca stii si tu un #romancalumea, lasa-ne un mesaj si noi ii vom publica povestea. 🙂

Sursa: Digi24

Alti Romani ca lumea