Cristian Vimer

Cristian a terminat Facultatea de Constructii din Bucuresti in 1997 si doi ani mai tarziu a primit o bursa de cercetare in Statele Unite.

„Dupa ce am terminat facultatea, mi-am gasit, prin cunostinte, un post de inginer la o firma de constructii, dar m-am prins repede ca se freca menta rau acolo, pe bani ridicol de putini“, povesteste Cristi. Un prieten care era deja in Statele Unite, la doctorat, l-a sfatuit sa se inscrie la cat mai multe universitati ca sa aiba sanse sa fie acceptat.

A ajuns in New York cu 400 de dolari si fara sa cunoasca pe nimeni. Cel mai bine tine minte ca il durea gatul de la cat se uita in sus la cladirile uriase din jurul lui. Timp de 5 ani a predat, a facut cercetare si a scris lucrari. Apoi, in 2005, a terminat doctoratul si s-a angajat la o firma din Manhattan, unde in 2-3 ani a ajuns sa fie echivalentul unui partener in firma.

„Frumusetea aici e ca sunt atatea cladiri si proiecte mari si mici incat o firma mica poate avea sansa sa lucreze la cladiri la care in Romania numai cele mai mari firme pot avea acces“, mai spune Cristi.

Acum el verifica piata din Romania, pentru a-si deschide un birou si la Bucuresti. 🙂

Bravo, Cirsti!

Alti Romani ca lumea