Cristian Oslobanu

Afacerea lui salveaza agricultura americanilor.

Fara munca lui Cristian si a altor apicultori, agricultura din America ar pieri. Cum vine asta? Terenurile agricole din “State” au nevoie de polenizare pe culturile lor pentru imbogatirea recoltei, iar albinele sunt cele mai bune pentru “meseria” asta. Iar printre primele albine care au ajutat la aceasta misiune au fost cele ale romanului Cristian, un apicultor stabilit de multi ani in SUA, care a pornit acest business cu doar 50 de stupi, iar acum a ajuns la 4.000.

Ce face el nu e deloc usor – in fiecare vara, un stup trebuie sa ajunga la 50.000 de albine, pe care apoi le trimite pe campurile fermierilor care ii cer serviciile. Cum afacerea i se extinde pe zi ce trece, ii este foarte greu sa gaseasca apicultori priceputi care sa il ajute, iar anuntul de angajare la BeeRom Apiaries e inca deschis oricui, chiar si romanilor care locuiesc in Bradenton, orasul in care e stabilit Cristian.

Apicultorul roman este la mare cautare printre fermierii americani pentru ca ofera servicii foarte buna si, in timp ce populatia albinelor din SUA este intr-o scadere dramatica, el reuseste sa inmulteasca stupii lui de la un sezon la altul, fapt ce este considerat o realizare uriasa de catre specialistii americani.

Totusi, Cristian ar prefera ca micile lui prieteni sa nu mai bata atata drum in “misiunile” de pe intreg teritoriul Americii si sa stea cuminti sa produca miere, lucru pe care il faceau imediat dupa plecarea din Romania. Oricum, Cristian se gandeste sa se intoarca in tara intr-o zi si n-o va face fara albinutele lui. 🙂

Alti Romani ca lumea