Aurelia Braneti

Arta nu tine cont de varsta.

Trecuta prin lagarele comuniste si prin nenumarate obstacole ale vietii, Aurelia Braneti a reusit sa plece din Romania inainte de 1989. Dupa cateva incercari prin alte orase, a reusit sa se stabileasca in Viena, unde a devenit un doctor renumit.

Desi se bucura de o cariera extraordinara care tine de aproape 20 de ani, “doamna doctor” nu a putut uita de pasiunea ei pentru pictura, pe care a mai exersat-o in linistea casei sale din capitala Austriei. Nu a uitat nici de Romania, pe care o are in gand de fiecare data cand da culoare unei panze, dar cel mai mult isi dorea sa arate lumii intregi tablourile ei.

Ambitia incredibila care i-a adus succesul profesional a facut-o pe Aurelia sa-si vada si acest vis capatand culoare: operele ei au fost remarcate, iar la inceputul lunii iulie a avut prima ei expozitie, la Palatul Palffy din centrul istoric al Vienei, in cadrul unui bine cunoscut festival cultural.

Emotionata sa-si vada visul cu ochii, Aurelia a preferat sa nu comenteze prea mult expozitia, spunand: “mai bine lasam picturile sa vorbeasca de la sine”. De fapt, asta a si vrut, nu? Sentimentele “graiesc” mai bine decat vorbele unui artist, iar o imagine chiar face cat o mie de cuvinte.

Romanul tau ca lumea unde e? Arata-ne o poza cu el, scrie-ne doua randuri si il va vedea toata lumea aici, pe pagina campaniei Români Ca Lumea.

#romanicalumea

Alti Romani ca lumea