Are 13 ani si va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice. E poreclita “Rechinul” :)

Romania va fi reprezentata la Jocurile Olimpice de o sportiva de numai 13 ani. Ana Iulia Dascal are 1,82 metri, poarta 44 si e poreclita „Rechinul”.

Tanara sportiva din Cluj Napoca a fost invitata de catre Federatia internationala (FINA) sa participe la Rio 2016.

In urma evolutiei bune de la Campionatele Europene, stafeta feminina de 4x400m a obtinut dreptul de participare la JO 2016. Stafeta a fost formata din atletele Sanda Belgyan, Anamaria Ionita, Andrea Miklos si Adelina Pastor, informeaza adevarul.ro

Ana va fi mezina Romaniei la Rio, ea urmand a avea numai 13 ani si 11 luni la startul competitiei. Poreclita “Rechinul” pentru rapiditaea ei, Ana Dascal s-a nascut la Cluj Napoca pe 12 septembrie 2002, iar tatal ei este presedintele sectiei de natatie de la Universitatea Cluj.

Din toamna anului trecut se antreneaza la Constanta, la Palatul Copiilor, cu sotii Caslaru. La Rio va reprezenta clubul U Cluj, acolo unde este legitimat si Robert Glinta. Ana are niste calitati fizice de exceptie, si e ajutata de faptul ca masoara 1,82 metri si poarta 44 la picior.

La Rio, Ana Dascal va concura numai in proba de 100 liber. Anul acesta, la Internationalele de seniori ale Romaniei, s-a impus la 100 si 200 m liber si s-a clasat pe 2 la 50 spate si 200 mixt.

Luni, Federatia Internationala de Tenis a incheiat procesul de realocarea a locurilor in proba de dublu, astfel ca romancele Andreea Mitu si Raluca Olaru au primit dreptul de a participa la JO de la Rio in proba feminina de dublu.

 

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Alti Romani ca lumea