Andra Cristiana Stefan, locul III la un concurs mondial de neurostiinte

Eleva romanca pe podium la “International Brain Bree”.

O tanara eleva de 17 ani din Braila, de la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, a participat la un concurs mondial de neurostiinte si a reprezentat cu succes Romania. Andra a reusit sa se claseze pe locul 3 la un concurs unde ai voie sa participi o singura data in viata. Va dati seama cat de ca lumea e ce a realizat tanara noastra romanca? O singura sansa in viata si nu a ratat-o.

Competitia s-a tinut anul acesta in Australia, la Cairns, intre 20 si 26 august. Au participat 23 de copii din toata lumea, iar Andra s-a aflat in primii 3. Participantii au avut de trecut atat probe teoretice, cat si probe practice.

Andra a stat toata vara sa se pregateasca si si-a dedicat tot timpul liber studiului. A citit carti de medicina si a participat la patru sedinte de pregatire, prin telefon, cu prof.dr, Charles Watson de la Curtin University Western Australia. Nu a avut unde sa se pregateasca pentru probele practice, dar fiind ambitioasa, nu s-a dat batuta. A facut tot ce a putut pentru a reprezenta Romania cu succes si nu ne-a dezamgit.

A schimbat 3 avioane pentru a ajunge in Australia si dupa doua zile a dat tot ce-a avut mai bun. Nu a lasat sa se vada ca ea nu a calcat in viata ei intr-un laborator de specialitate si nu a fost mai prejos decat ceilalti, dimpotriva. Acolo a vazut pentru prima data un creier uman adevarat si a reusit sa stranga puncte multe la probele practice. Din cauza emotiilor, probabil, Andra a strans doar 18 puncte din 30 la proba de raspunsuri rapide, dar si asa a terminat competitia pe locul III. Primul loc a fost ocupat de un australian si locul II de un elev din Statele Unite al Americii.

Andra s-a intros in Romania cu diplome, medalii, suma de 1000 de dolari australieni, o mare mandrie ca a reprezentat Romania la un concurs de o asemenea anvergura, dar si cu promisiunea profesorului Charles Watson ca-i va scrie o scrisoare de recomandare pentru facultate.  Andra isi doreste sa-si continue studiile in Anglia si sa ajunga medic.

“Unii concurenti au fost mult mai pregatiti la probele practice, spre exemplu cei din India, Australia, Canada. Eu nu am avut posibilitatea de a lua lectii de la un neurochirurg. Oricum, a fost cea mai frumoasa experienta din viata mea! Pe langa faptul ca mi-am facut prieteni in toata lumea, am avut ocazia de a intalni profesori renumiti in domeniul neurostiintei. Si nu in ultimul rand, am reusit performanta de a ma clasa in top 3 cei mai buni elevi din lume la neurostiinte. Vreau sa le multumesc organizatorilor concursului, Societatii Internationale de Neurochimie si Queensland Brain Institute, domnului profesor dr. Cristian Gurzu, domnului prof. dr. Charles Watson, coordonatorului din acest an al competitiei prof. univ. dr. Linda Richards, dar si parintilor care m-au sustinut si au crezut in mine!”, a spus Andra.

Felicitari, Andra! Esti un adevarat Roman Ca Lumea!

Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!

Sursa foto: obiectivbr.ro

 

 

 

Alti Romani ca lumea