Alina Marian Beyer

Are 3 profesii de succes, timp liber si o familie frumoasa.

Alina a plecat din Romania imediat dupa Revolutie, impreuna cu sotul ei.  Au ales Africa de Sud, pentru ca auzisera ca acolo era mult mai usor sa emigrezi si pentru ca era una dintre tarile in care nu ajunsese stereotipul conforma caruita romanii sunt cersetori si hoti. Ea absolvise Facultatea de Pediatrie, iar el era medic stomatolog. Au lucrat in Cape Town, iar Alina a fost plecata doi ani si in Memphis, unde primise o oferta de studii post-doctorale. Cand s-a intors in Africa de Sud, s-a hotarat sa dea si la drept.

A ales o noua cale si nu era sigura ce avea sa-i rezerve viitorul, asa ca a inceput sa studieze dreptul la distanta, la University of South Africa. Dupa ce a inceput sa-i placa, s-a transferat la universitatea din Cape Town, unde si-a luat licenta si disertatia in drept comercial. A lucrat in Barou, apoi a fost avocat sau notar pentru cateva firme independente, iar acum are propria firma cu profil de drept medical, comericial si imobiliar. In tot acest timp, a continuat sa lucreze ca medic si ca asistent universitar la University of Cape Town.

“Sper sa nu fiu nevoita sa aleg intre cele trei cariere, e ca si cum as fi pusa sa aleg intre cei trei copii ai mei.”, spune Alina, care are doua fete si un baiat. Fata cea mare a terminat Medicina in Bucuresti si acum lucreaza in SUA, baiatul a terminat dreptul in Cape Town si acum e masterand in Olanda, iar fata cea mica e in clasa a opta.

E interesant ce inseamna patriotismul pentru romanca noastra ca lumea: “Nu trebuie sa confundam patriotismul cu festivismul sau nationalismul. Nu trebuie sa tii legatura cu traditiile si sa crezi ca tot ce e romanesc e superior, ci sa faci ceva concret pentru tara ta sau sa nu o faci de rusine. Emigrantii sunt oglinda Romaniei in tarile adoptive, iar patriotismul pentru mine inseamna sa am aici un nume bun in viata personala si profesionala. Candva, traditiile romanesti erau cinstea si harnicia. Ar trebui sa le reinviem daca vrem sa ne numim patrioti.”

Jos palaria pentru Alina Marian Beyer, mama a trei copii si femeia cu trei meserii! 🙂

sursa: ziare.com

Alti Romani ca lumea