Alexandru Iosup

Romanul care e cel mai bun profesor din Olanda.

Ca majoritatea informaticienilor celebri, Alexandru Iosup s-a indragostit de IT datorita jocurilor pe calculator. Inca din scoala generala a inceput sa studieze in detaliu domeniul, iar in liceu s-a apucat serios de programare. A inceput sa faca bani frumosi inca din clasa a 10-a si a fost la un pas sa se lase de scoala, insa s-a intors si nu i-a parut rau.

Si-a continuat studiile in Romania si lucrurile au devenit cu adevarat serioase dupa terminarea facultatii, cand a mers la un doctorat in Olanda si a facut cercetare intr-un domeniu avansat, numit “grid computing”. Totusi, s-a intors in tara dupa terminarea studiilor.

Nu vedea mutarea in Olanda o optiune si a vrut sa incerce sa se realizeze acasa: “Sper ca fiecare roman sa incerce mai intai asta, inainte sa se hotarasca sa plece in strainatate, pentru ca avem o datorie morala fata de tara.” Insa nu a realizat in tara ceea  ce isi dorea, asa ca a luat drumul Olandei, in cele din urma. “Nu cautam bogatia, ci un balans bun intre munca si viata personala”.

Acum. Alex si-a vazut visul indeplinit: preda informatica in Olanda si a introdus conceptul “gamification” – o metoda de predare care foloseste tehnici utilizate in platformele de jocuri sociale, ca World Of Warcraft. “Gamification” aduce un plus extraordinar de motivatie elevilor si ii tine conectati de nevoia de a invata intr-un fel foarte prietenos.

Metodele sale inovative i-au adus aprecierea studentilor si premiul de profesorul anului in Olanda, iar Alex spune ca vrea sa aduca si in Romania conceptul sau extraordinar.

Alti Romani ca lumea