Adrian Corsei

S-a batut cu Sandra Bullock si Clooney pentru Oscar. El e romanul care “joaca” in cel mai tare job din viata lui 80% din munca sa apare si pe marele ecran.

Adrian Corsei este unul din cei mai buni din lume pe efecte vizuale. A lucrat la filme enorme, precum Cloud Atlas si Iron Man 3 – candidat la Oscarul din 2014. La 30 de ani era cautat deja de cele mai tari companii din industrie.

Adrian Corsei “joaca” in cel mai tare job din viata lui. E computer graphics supervisor. Pe romaneste, face efecte pentru filme americane. Si vorbim despre pelicule cu audiente de milioane si incasari de miliarde. Iron Man 3 sau Cloud Atlas sunt titluri SF pentru noi, dar proiecte deja firesti pentru Adrian. Cel mai tare roman in efecte vizuale lucreaza la Trixter, in Munchen, si a facut un ocol de aproape 10 ani pana a ajuns la locul potrivit.

“Am plecat din Colentina prin anul 2002, m-am oprit vreo sapte ani prin nordul Spaniei, unde am lucrat in proiectare, m-am intors in Romania prin 2009, unde m-am angajat, dar destul de repede mi-am dat seama de limitarile unui post intr-o companie multinationala (in ciuda confortului aparent) si am decis sa imi deschid o mica firma care oferea consultanta si solutii tehnice in proiectare. Acum sunt angajat la Trixter Gmbh in Munchen ca si CG Supervisor”, povesteste Adrian.

Acum, 80 % din ceea ce iese de pe monitorul lui de lucru apare si pe ecranul cel mare. Asta datorita faptului ca Light&Render este aproape de finalul lantului de productie. Dupa asta vine departamentul de compozitie si grading (se adauga backround, se fac niste corectii de imagine si culori, se adauga efecte).

Alti Romani ca lumea