A inventat ,,ochelari pentru nevazatori” si e printre cei mai inteligenti tineri din lume!

 

Cornel Amariei pare un nume neinsemnat pentru Romania. Ei bine, nu si pentru Apple, Continental sau Airbus. Nu o spunem noi, ci chiar revista Forbes. A construit primul robot la 13 ani, este din Bucuresti si a absolvit cursurile Facultatii de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, din cadrul Universitatii Jacobsen din Bremen. A decis sa se intoarca la Sibiu, dupa 4 ani petrecuti in Germania.

A invatat sa mearga la 7 luni, la 2 ani innota si a inceput sa citeasca de la 3 ani, iar la 7 ani a facut primul site! La doar 16 ani lucra pentru MB Technology, unde facea programare si inginerie mecanica. Cu primul sau computer, a fost dragoste de la prima ,,apasare de taste”. Ca elev al Liceului Intenational de Informatica din Bucuresti, a infiintat primul club de robotica liceala din Romania, care in 3 ani a obtinut peste 150 de premii internationale.

Ii place sa creeze lucruri si nu doar ingineresti, de la muzica si fotografie, pana la design industrial. A vazut peste jumatate de glob, adora sa exploreze cat mai multe domenii, iar curiozitatea l-a facut sa evolueze constant. Momentan, Cornel lucreaza pentru compania Continental si conduce mai multe proiecte de cercetare si inovatie in domeniul automotive. Se pare ca Sibiul ii prieste: In doar cateva luni, a depus 16 aplicatii pentru brevete de inventie pe numele lui!
Principalul sau proiect finalizat este  lumen (,,ochelarii pentru nevazatori”), un proiect care foloseste tehnologia de scanat 3D si o serie de senzori cu vibratie, avand o aplicabilitate foarte larga. Practic transforma imaginile in impulsuri electrice care merg catre creier. A construit niste prototipuri care au fost folosite de nevazatori, iar ei isi dadeau seama fara sa atinga obiectele, sa isi dea seama unde se afla, ce forma au, sau cum sunt orientate. A scris chiar si o carte, volumul ,,Arduino Development Cookbook”, s-a vandut in peste 30 de tari, despre o platforma foarte folosita in ingineria electrica:,,Arduino”.

cornel_index

 

Desi a fost admis la master la mai multe universitati de prestigiu din SUA si Europa, Cornel Amariei prefera sa ramana in Romania. Stie exact ce poate sa faca aici: ,,Am avut ocazia sa vad destul de mult din lume si stiam exact ce pot sa fac aici si ce pot sa fac in afara tari. Mie mi-a fost extrem de clar in ultimele luni ca tot conceptul de a pleca dintr-o tara in alta, legat si de plecarea masiva din Romania. Din 2015, lucrez intre Germania si Romania si o sa mai raman o vreme aici. Profesional puteam sa fiu oriunde. Am ales sa ma intorc in Romania”.

Ii uram mult succes lui Cornel si ii dorim sa isi urmeze visul. De altfel, toti ar trebui sa facem asta. Poate pare nu si-a urmat intocmai planurile, el si le-a depasit. Si, cu siguranta, nu se va opri aici. E doar inceputul! Mai ales cand ai 22 de ani.

 

 

 

 

 

Alti Romani ca lumea