A facut totul pentru a ajunge campion mondial la Muai Thai:,,Nu mai conta daca dorm in strada sau nu am ce manca”!

Alex ,,Bodyhammer”  Bublea face cariera in Anglia. In fiecare zi, trec romani pe la sala care au auzit de ispravile luptatorului roman. Desi in tara nu prea era cunoscut si lucra ca agent de vanzari, a renuntat la un salariu bun pentru Romania, a riscat si a ajuns printre cei mai buni din lume.

Povestea lui ,,Bodyhammer” incepe in zona in Timisoara. Era doar un copil pasionat de jocuri video si visa sa ajunga un erou precum personajele sale preferate. Nu s-a gandit niciodata serios ca va ajunge un mare luptator. Intr-un clip de promovare din Marea Britanie, povesteste despre copilaria sa:In viata reala, aceasta cale era cea mai aproape de acel ideal. Mai mult, eram ,,bullied” ca si copil. Doream sa castig respect”.

In perioada liceului s-a pregatit la un club sportiv, dar simtea ca nu are nicio sansa sa iasa din anonimat. A avut nevoie doar de putin noroc. Iubita sa, aflata in Italia a vorbit cu antrenorul campionului italiano-armean Giorgio Petrosyan, iar acesta a acceptat sa il primeasca pe roman sa se antreneze impreuna. Avea nevoie insa de o suma de bani, cu care sa inceapa, pana sa gaseasca meciuri si sponsori care sa ii sustina cauza.

Decide sa plece la Londra,  fara niciun fel de sustinere cu doar 430 de lire economisite, pentru a face rost de bani cat mai repede:”In Romania imi mergea bine, lucram in vanzari la o firma importanta, dar aveam 22 de ani si nu mai aveam timp de pierdut”.

Norocul i-a suras din nou la Londra, unde s-a intalnit cu un fost partener de antrenamente, care l-a indrumat spre sala in care se antreneaza si azi. Desi la inceput nu avea incredere ca poate reusi, si privea totul cu scepticism, doar ca o solutie de moment, antrenorul si managerul sau l-au sprijnit neconditionat.

Muai Thai e o disciplina care este lipsita de specialisti in Romania. De accea, Alex a intampinat probleme de adaptare:”apareau discrepante intre instructiunile antrenorilor romani si performantele mele”.

11039280_924588294231380_982032177070994735_n

 

Inainte sa-si dobandeasca supranumele de ”Bodyhammer”, Alex avea in paralel un job extenuant, plus ca parcurgea zeci de kilometri in fiecare zi pentru a ajunge la antrenamente. Nu s-a ferit niciodata de munca de jos, la inceput a fost doar un pupil. O zi de munca pentru Alex putea insuma descarcarea de marfuri de cateva tone, timp de 11 ore:”Si aici trebuie sa treci prin aceleasi greutati ca si in Romania…Ce am invatat eu aici a fost disciplina pe care mi-o doream pentru a ajunge la cel mai inalt nivel din lume. Restul nu a mai contat, ca dorm in strada, ca nu am ce manca…Eu am venit furios, crezand ca sunt foarte bun, fiind bun in Romania, si ca voi nimic pe toti… am pierdut primele trei meciuri. A fost foarte dureros… Acum sunt sportiv profesionist si antrenor personal”.  Treptat, de la amatori a parcurs toate categoriile si a ajuns un sportiv de top mondial, A+:in 43 de meciuri ca profesionist are 31 de victorii din care 19 prin KO.

12189253_967837893239753_3724565303652596439_o

 

Greutatile romanilor din Anglia

La fel ca multi alti romani, Alex a fost subestimat si uneori chiar discrimat, pentru ca era roman:”Acum cinci ani, cand spuneai cuiva ca esti roman, se uitau stramb la tine si nu a fost deloc un sentiment placut. Incercam sa imi ascund nationalitatea cat puteam, de aceea am invatat foarte bine accentul britanic. Acum, in schimb, cam toti romanii buni progreseaza si am castigat alta reputatie in UK. Romanii sunt printre cei mai buni muncitori, IT-isti si sportivi”.

Toata lumea intreaba de Alex Bublea, iar acum poate spune lumii intregi ca este roman:”In fiecare zi vin romanii la mica noastra sala, sa intrebe cine e Alex Bublea si daca il pot vedea la meci live, ceea ce e o placere, o onoare chiar. Pentru prima data de cand sunt aici, incepem sa ne unim si sa ne sustinem, acum, faptul ca sunt roman, imi ofera o audienta mult mai mare”.

Pana la finalul anului, Alex va ajunge in Lituania si Malaezia, iar in 2017, va lupta in gale din Las Vegas, Ucraina, Australia, Thailanda sau Africa de Sud. Ii dorim sa fluture victorios steagul Romaniei, peste tot in lume, pana va ajunge cel mai bun luptator ,,stand up”(fara sa lupte la sol) din istorie, asa cum isi doreste.

 

 

Alti Romani ca lumea